Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ


ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΠΕΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ.
ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ.
Σε συνάντηση που είχα στις 22-12-2014 με το Γενικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Τριάντη Κωνσταντίνο με αντικείμενο τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, με ενημέρωσε ότι το έργο της διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς εγκρίθηκε από την Κομισιόν και προβλέφθηκε στα νέα έργα 2014 -2020 το Σάββατο 20-12-2014 με ποσό περίπου 75.000.000,00. Παράλληλα στις 17-12-2014 στο άρθρο 74 του Ν.4313 με αριθ. Φύλλου 261 τροποποιήθηκε το άρθρο 12 του Ν. 679/1997 που εκκρεμούσε και αφορούσε την υποχρεωτική ανοχή και αποζημίωση των κατόχων ακινήτων κτημάτων, σε περίπτωση ζημιάς για υπόγειες ή επίγειες εργασίες για την κατασκευή δημοσίων έργων.
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ
Το νέο ενοποιημένο πρόγραμμα για τις Υποδομές και το Περιβάλλον του ΣΕΣ θα είναι λιτό σε σχέση με το ΕΣΠΑ, με την κοινοτική συμμετοχή να φθάνει τα 4,3 δισ. ευρώ και τους εθνικούς πόρους τα 850 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας συνολική «δύναμη πυρός» 5,2 δισ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το ΕΣΠΑ 2007-2013 διέθετε συνολικά 14 δισ. ευρώ για τους πυλώνες των Υποδομών και του Περιβάλλοντος. Τα μεγάλα έργα που πέρασαν από την Κομισιόν είναι: Ύδρευση Κέρκυρας. Αναβάθμιση ΠΑΘΕ/Π: τμήμα ΣΚΑ - Οινόη (χωρίς τη σύνδεση με ΣΚΑ). Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς. Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Νέας Μάκρης και
ΠΗΓΗ: https://left.gr/news/komision-oristika-ektos-espa-ta-erga-anaplasis-se-panepistimioy-kai-faliro
Τα επόμενα βήματα είναι η πρόσκληση από το Υπουργείο Ανάπτυξης προς το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα προς την Δ/νση Εγγειοβελτιωτικών Εργων (Δ7) για την υποβολή των επικαιροποιημένων μελετών και η κοινή Υπουργική απόφαση για τη λειτουργία διαχειριστικής αρχής προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση του έργου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015.














                                           ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΕΜΜΑΤΕΑ ΥΔΑΤΩΝ
                                        κ. ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΙΣ 20/12/2014