Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Από θαύμα δεν πλημμύρισε το ρέμα εσχατιάς στο Ζεφύρι.


30 κουφάρια Ι.Χ. έβγαλε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου από το ρέμα της Εσχατιάς ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Σε εφιάλτη για τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής αλλά και για όλη τη Δυτική Αθήνα εξελίσσεται η ανεξέλεγκτη και συστηματική απόρριψη οχημάτων αγνώστου προελεύσεως στο ρέμα της Εσχατιάς.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή
την περιοχή από βέβαιη πλημμύρα. Το ποτάμι «φούσκωσε» λόγω της δυνατής νεροποντής αλλά και λόγω των εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. που είχαν απορρίψει άγνωστοι για μια ακόμη φορά στο ρέμα.
Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου σήμανε συναγερμός και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων Θανάση Σχίζα και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ηλία Κοκκίνη, ανασύρθηκαν χθες το απόγευμα 4 οχήματα και μια μηχανή.
Η επιχείρηση καθαρισμού του ρέματος συνεχίστηκε και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με εντατικούς ρυθμούς καθώς η Ε.Μ.Υ. είχε προειδοποιήσει για έντονες βροχοπτώσεις. Από το πρωί ανασύρθηκαν 15 οχήματα κατά μήκος της οδού Ανεξαρτησίας (μεταξύ της οδ. Κρήτης και της Αττικής οδού) πίσω από το γήπεδο του Ζεφυρίου και άλλα 10 οχήματα στο τμήμα του ρέματος που υπάγεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αχαρνών.
«Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, που λειτούργησε άμεσα μετά από αίτημά μας, βγάλαμε τα οχήματα μέσα από το ρέμα και ειδοποιήσαμε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Η κατάσταση είναι τραγική. Κάποιοι έχουν μετατρέψει το ρέμα σε νεκροταφείο κουφαριών Ι.Χ.» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ο οποίος τονίζει πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ο άμεσος καθαρισμός του ρέματος καθώς και η επισκευή των πρανών που υπέστησαν ζημιές. «Ζητούμε τη συνολική διευθέτηση του ρέματος. Αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για ολόκληρη την περιοχή και θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπους, κατοικίες, υποδομές και περιουσίες» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.
Σημειώνεται πως στην προηγούμενη επιχείρηση απομάκρυνσης που έγινε πριν τέσσερις μήνες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είχαν ανασυρθεί άλλα 10 οχήματα.