Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Με μεγαλοπρέπεια, βραβεύσεις αθλητών- μαθητών αλλά και μηνύματα προς την πολιτεία τα Ζεφύρεια 2016


Με μεγαλοπρέπεια και νότες ελληνικής παράδοσης πανηγύρισε η πολιούχος του Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν
το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της γεννήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και τη λαμπρή λιτάνευση της Εικόνας με επικεφαλής της πομπής την Φιλαρμονική του Δήμου. Την εικόνα συνόδευσε μεγάλος αριθμός ιερέων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και πλήθος κόσμου.
«Στολίδια» της λιτάνευσης υπήρξαν τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Φυλής η «Μεγαλόνησος» τα οποία συνόδεψαν την εικόνα ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές.




Τις Θερμές του ευχαριστίες σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχία του πολιτιστικού θεσμού «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016» απηύθυνε ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος του Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, τόσο κατά την πρώτη μέρα, την Τετάρτη 7, όσο και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, από το βήμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος».
Ο Γιάννης Μαυροειδάκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους Τμήματα και τα «περίπτερά» τους και χάρισαν νότες ελληνικής παράδοσης και ξεχωριστή αίγλη στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε επίσης στους Φορείς, τους συναδέλφους του στο Δημοτικό συμβούλιο που στήριξαν τη διοργάνωση, αλλά και τους εργαζόμενους που δούλεψαν υπό βροχή προκειμένου να είναι τα πάντα στη θέση τους.
Ευχαρίστησε ακόμη, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου κι επισήμανε την ανάγκη οι δημότες ν’ αγκαλιάσουν του Συλλόγους αλλά και την κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ανάπτυξη του τόπου.
«Δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε από εσάς να μας κρίνετε αυστηρά αλλά δίκαια» τόνισε απευθυνόμενος στον κόσμο του Ζεφυρίου επισημαίνοντας πως τα μικρά και μεγάλα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και πρόσθεσε:
«Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω από αυτό το βήμα κι έναν άνθρωπο που έχει στηρίξει πολύ τον τόπο, τον Δήμο, τους Συλλόγους μας . Είναι ο Θανάσης ο Μαρτίνος, ο οποίος οποτεδήποτε ζητήσαμε τη βοήθεια του, ήταν δίπλα μας. Όπως και τώρα με την ανέγερση της εκκλησίας μας αλλά και τη στήριξή του σε ότι του έχει ζητηθεί.
Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί στο Ζεφύρι γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε. Όλοι έχουμε ένα κοινό πρόβλημα. Είναι η ανασφάλεια των κατοίκων , η ασφάλεια των παιδιών μας, των περιουσιών μας. Να ‘στε σίγουροι για ένα πράγμα, ότι από την πρώτη στιγμή που αναλάβομε τη διοίκηση, με Δήμαρχο τον Χρήστο τον Παππού, γίνεται καθημερινά ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, από την πλευρά του Δήμου. Πρέπει να γίνει το ίδιο και από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου, ανήκουν στο κράτος και από αυτό παίρνουν εντολές. Σε ότι μας έχει ζητηθεί είμαστε κοντά τους, αλλά ζητούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο: Να μπορούμε να περπατάμε στα πεζοδρόμια, να μπορούμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους ελεύθερα…» επεσήμανε.
Εξάλλου ο Αντιδήμαρχος ΄Ζεφυρίου, κατά την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων αν και ο Δήμαρχος είχε μιλήσει ανήμερα της γιορτής της Παναγίας Γρηγορούσας (στις 8 Σεπτεμβρίου), τον κάλεσε στο βήμα και την Παρασκευή το βράδυ, για έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αυτή τη φορά με αφορμή το χώρο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων το Πάρκο «Κώστας Λιάρος» έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους προηγούμενους Δημάρχους του Ζεφυρίου, τους: Κώστα Λιάρο, Γιάννη Λάππα, Απόστολο Ζέρβα, Κώστα Παπαχρήστο, Φωτεινή Γιαννοπούλου, αλλά και στον Ζεφυριώτη Δημότη και πρώην Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Στέργιο Πανάγο, που όπως τόνισε όλοι τους έχουν συμβάλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας επανέλαβε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την ασφάλεια και την ευημερία των Πολιτών του τόπου.


Με τη βράβευση των αθλητών και αθλητριών του ΔΑΣ Ζεφυρίου και της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου που διακρίθηκαν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, άνοιξαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ζεφύρεια 2016» το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου.
«Ο Δήμος Φυλής στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο όσους προσπαθούν. Η Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, είναι αποφασισμένοι για αυτό, και ήδη το αποδεικνύουμε με πράξεις», δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος.
Αναφορικά με τις βραβεύσεις, τον 12χρονο σκακιστή Σταύρο Αμπελακιώτη ο οποίος έχει διακριθεί με χρυσό, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε διεθνείς διοργανώσεις, τίμησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος.
Σημαντικές διακρίσεις έχουν να επιδείξουν οι ομάδες Handball (Χάντμπολ) του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου με προπονητή τον κ. Κωνσταντίνο Κότσιρα. Τα μετάλλια στην ομάδα και τον προπονητή απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, Ηλίας Κοκκίνης, ενώ τους επαίνους απένειμε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, Γιώργος Κούρκουλος. Στο αγώνισμα της πάλης, τιμήθηκαν συνολικά 11 αθλητές του ΔΑΣ Ζεφυρίου για τις διακρίσεις τους σε πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις σε διάφορες κατηγορίες (με βάση ηλικία και κιλά) στο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Προπονητής των αθλητών είναι ο Διονύσιος Κατηφόρης. Τους επαίνους απένειμε ο Υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, Βασίλης Κατηφόρης. Τέλος, στο άθλημα του ποδοσφαίρου, τιμήθηκαν όλα τα τμήματα ποδοσφαίρου του ΔΑΣ Ζεφυρίου, για τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις. Προπονητές των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΔΑΣ Ζεφυρίου είναι οι Ιωάννης Λούτας, Βασίλης Μαρίνης και Βασίλης Βασιλείου, ενώ τους επαίνους απένειμε ο υπεύθυνος τμημάτων, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
«Είναι απερίγραπτος ο θρίαμβος που πέτυχαν φέτος οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ζεφυρίου», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΑΣ Ζεφυρίου, Δημήτρης Βασιλείου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο «θα πάμε ακόμη καλύτερα από ότι πήγαμε πέρυσι». «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, αλλά και τους γονείς και προπονητές όλων των τμημάτων που στάθηκαν σε όλα αυτά τα παιδιά δίπλα. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και όλο το επιτελείο του Δήμου για τη στήριξή τους με διάφορους τρόπους», τόνισε ο κ. Βασιλείου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή και τον Αντιδήμαρχο να παραμείνουν κοντά στο Δ.Σ. του Συλλόγου: « Να στηρίξουμε τα παιδιά μας για να βγάλουμε τον τόπο μας από τη μαυρίλα», τόνισε.
Ανήμερα του εορτασμού της πολιούχου μας Παναγίας Γρηγορούσας βραβεύτηκαν και οι μαθητές της Δ.Ε. Ζεφυρίου που πέτυχαν φέτος την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

και είναι οι εξής:
Κορδατζάκης Σταύρος (Απονομή επαίνου από τον Δήμαρχο) στην Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης - Βασιλείου Κωνσταντίνος (Απονομή από Νίκο Καντερέ) Σχολή Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Στ. Ελλάδας - Βλάχος Κωνσταντίνος (Απονομή από Μπούρα Αθανάσιο) Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας - Γεωργοπούλου Αρχοντούλα (Απονομή από Γιάννη Μαυροειδάκο) Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Γιατρά Ελένη (Απονομή από Νίκο Χατζητρακόσια) Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Πελοποννήσου - Δεκουλάκος Ιωάννης (Απονομή από Μαρίνο Σαρλά) Σχολή Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Καλαντζή Αναστασία (Απονομή από Γεώργιο Αντωνόπουλο) Σχολή Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Ιωάννου Ελένη (Απονομή από Γεώργιο Αντωνόπουλο) Σχολή Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Καλυβάς Βασίλειος (Απονομή από Σπύρο Μπρέμπο ) Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας - Κογκίνου Ελένη (Απονομή από Ευγενία Μπάρα) Σχολή Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Κορδατζάκη Γεωργία (Απονομή από Ηλία Κοκκίνη) Σχολή Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Κουκίδη Δήμητρα (Απονομή από Άννα Κουμερτά) Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών - Κρηδέρα Αλεξάνδρα (Απονομή από Γεώργιο Κούρκουλο) Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας - Κρητικού Κωνσταντίνα (Απονομή από Γεώργιο Κούρκουλο) Σχολή Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών, ΑΣΠΑΙΤΕ - Κύκνας Γεώργιος (Απονομή από Γιώργο Σονίδη) Σχολή Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο - Κώστα Ηρακλής (Απονομή από Γεώργιο Κρητικό) Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας - Λοΐσιος Ελευθέριος (Απονομή από Βασίλη Θεοδωρόπουλο – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων Λυκείου) Σχολή Θεολογίας, ΕΚΠΑ - Μαλεσιάδης Γρηγόριος (Απονομή από Γεώργιο Μαυροειδή) Σχολή Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας & Θράκης - Μαντέλος Μάριος (Απονομή από Γεώργιο Μαυροειδή) Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ - Μαρινόπουλος Παναγιώτης (Απονομή από Μαρίνο Σαρλά) Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Πειραιά - Μιχαλόπουλος Θεοδόσιος (Απονομή από Μαρίνο Σαρλά) Σχολή Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Μπολτσή Ελένη (Απονομή από Αθανάσιο Σχίζα) Σχολή Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Υγείας, ΤΕΙ Αθήνας - Μπολτσή Φωτεινή (Απονομή από Αθανάσιο Σχίζα) Σχολή Δημόσιας Υγείας & Κοινοτικής Υγείας, ΤΕΙ Αθήνας - Μπούγια Κωνσταντίνα (Απονομή από Γιάννη Μαυροειδάκο) Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας - Μπούγιας Σωκράτης – Ιωάννης (Απονομή από Γιάννη Μαυροειδάκο) Σχολή Χημείας, ΕΚΠΑ -
Ντούπης Γεώργιος (Απονομή από Γιάννη Μαυροειδάκο) Σχολή Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών, ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας - Πίνη Αικατερίνη (Απονομή από Δημήτρη Μανιδάκη) Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Πλατής Γεώργιος (Απονομή από Δημήτρη Μανιδάκη) Σχολή Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Θεσσαλίας - Πρεμέτης Παναγιώτης (Απονομή από Βούλα Τσάκαλου, από το Δ.Σ. Ένωσης Γονέων) Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Στ. Ελλάδας - Πρόκοπος Τρύφωνας (Απονομή από Βούλα Τσάκαλου) Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης - Ζάχος Ιωάννης (Απονομή από Φωτεινή Γιαννοπούλου ) Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών, ΤΕΙ Αθήνας - Πρόκοπου Ναυσικά (Απονομή από Βούλα Τσάκαλου) Σχολή Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών - Ρουσοπούλου Ασπασία – Βασιλική (Απονομή από Ηλία Κοκκίνη) Σχολή Αστυφυλάκων, Αστυνομική Σχολή - Τζιβάρας Ευθύμιος (Απονομή από Ηλία Κοκκίνη) Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Θράκης - Τσεκούρας Ανδρέας (Απονομή από Αθανάσιο Σχίζα) Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Στ. Ελλάδας - Χριστοφόρου Στυλιανή – Μαρία (Απονομή από πάτερ Άγγελο – Κανέλλο) Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΤΕΙ Πελοποννήσου - Ψαρρή Κυριακή – Μαρία (Απονομή από Πάτερ Άγγελο - Κανέλλο) Σχολή Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, ΕΚΠΑ - Ψαρρής Αναστάσιος (Απονομή από πάτερ Άγγελο - Κανέλλο) Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Κρήτης - Παπαχρήστος Αναστάσιος (Απονομή από πάτερ Άγγελο - Κανέλλο) Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Καβαλιέρη Αλεξάνδρα (Απονομή από πάτερ Άγγελο - Κανέλλο) Σχολή Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών - Λέχος Αθανάσιος (Απονομή από πάτερ Άγγελο - Κανέλλο) Σχολή Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας, ΤΕΙ ΑΘήνας.

Στο κατάμεστο από κόσμο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» και παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, οι γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στη «σκηνή», την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας Γρηγορούσας, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό πρόγραμμα που συνδύαζε μοναδικά την παράδοση με το καλό λαϊκό τραγούδι. Τους καλλιτέχνες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, ο οποίος είχε μαζί τους εγκάρδια συνομιλία.
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος («Τα Παιδιά από την Πάτρα»), με τη συνοδεία της Φαίης Μάτσου και άλλων σπουδαίων μουσικών, με γνωστά, παλιά αγαπημένα, αλλά και νέα τραγούδια τους, ξεσήκωσαν τους δημότες που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει το Πάρκο και δεν άργησαν να κατακλύσουν και την… πίστα. Το κέφι χτύπησε κόκκινο όταν στη «σκηνή» εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο οποίος ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια του, αποθεώθηκε από το κοινό και ξεσήκωσε τον κόσμο για χορό, ως τις μικρές ώρες.(δείτε περισσότερα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο):. http://fylarhos.blogspot.gr/2016/09/2016_13.html
Στα Ζεφύρεια 2016 εντάχθηκαν και δύο θεατρικές παραστάσεις.
Η μία έγινε στο θέατρο " Χριστόφορος Ζήκας" υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού " Πάρνηθα" του Δήμου Φυλής (δείτε περισσότερα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο):
και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Δ.Ε. Ζεφυρίου, χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.(δείτε περισσότερα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: