Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

....και η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται στην Δ.Ε. Ζεφυρίου σε όλα τα επίπεδα με την βοήθεια όλων.


Αγαπητοί συνδημότες κλείσαμε δύο έτη από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας με Δήμαρχο τον Χρήστο Παππού ο οποίος μου εμπιστεύθηκε την Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και με όρισε στην θέση του Αντιδημάρχου. Γνώριζα εξ αρχής τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα είχα να αντιμετωπίσω αλλά
ήμουν και είμαι αποφασισμένος να τα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Γεγονός είναι ότι χάρις τις μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου μας, ο οποίος κατάφερε άμεσα και οριστικά να διευθετήσει την μεγάλη θηλιά του χρέους που υπήρχε στον Δήμο μας, μπορούμε σταδιακά και με σίγουρα βήματα να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας.
Όσον αφορά την Δ.Ε. Ζεφυρίου επιτρέψτε μου να σας παραθέσω ορισμένα μόνο σημαντικά στοιχεία και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την διετία που μόλις πέρασε.
1.) Υλοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον 10 Σεπτέμβριο του 2016    4.838  αιτήματα Δημοτών, Συλλόγων, Αθλητικών και Σχολικών Συγκροτημάτων τα οποία αφορούσαν την καθαριότητα - το πράσινο - την οδοποιία  και πολλά ακόμα. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στην διετία που μόλις πέρασε, καθαρίστηκαν όλα σχεδόν τα οικόπεδα της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και πολλά από αυτά περισσότερες από δύο φορές. Απομακρύνθηκαν ειδικά από την περιοχή του Γηπέδου Ζεφυρίου και της Λίμνης περισσότεροι από 1.000 τόνοι ογκωδών αντικειμένων, αλλά ακόμα συνεχίζουν ορισμένοι να εναποθέτουν καθημερινά κάθε λογής απορρίμματα.
2.) Φυτεύτηκαν περισσότερα από 2.000 φυτά και δένδρα τα οποία προμηθευτήκαμε δωρεάν από το φυτώριο της Αμυγδαλέζας σε σχολεία, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Δ.Ε. Ζεφυρίου.
3.) Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η λειτουργία Ιατρείων στο Κ.ΑΠ.Η. Ζεφυρίου και συνεχίζουμε να πιέζουμε για περισσότερες ειδικότητες Ιατρών όπως Παιδίατρο - Οδοντίατρο κ.ά.
4.) Διοργανώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και όλων των συλλόγων του Δήμου μας τις μουσικές βραδιές αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας τρόφιμα , ρούχα , φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας, τα οποία διατέθηκαν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
5.) Διοργανώσαμε μετά από αρκετά χρόνια στην ομώνυμη πλατεία στην Δ.Ε. Ζεφυρίου (Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών & Αγνοουμένων) εκδήλωση τιμής και μνήμης.
6.) Καταφέραμε σε συνεργασία με το Ι.Α.Κ. Αγίων Αναργύρων και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας να προμηθευτούν έγκαιρα και χωρίς ταλαιπωρία και κόστος οι μαθητές των σχολείων μας τα Ατομικά Δελτία Υγείας τους.
7.) Για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά στηρίξαμε ενεργά όλες τις εκδηλώσεις όλων των Συλλόγων της Δημοτικής μας Ενότητας σε ότι μας ζητήθηκε.
8.) Στηρίξαμε επίσης και όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε όλες τις δράσεις τους.
9.) Κάναμε μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού στον χώρο του πρώην γηπέδου Ζεφυρίου και στην περιοχή της λίμνης απομακρύνοντας περισσότερους από 1.000 τόνους, παρόλο που κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να εναποθέτουν κάθε λογής απορρίμματα και άλλα υλικά.
10.) Μετά από σωρεία εγγράφων και πιέσεων προς την Δ.Ε.Η. καταφέραμε με κλιμάκιο που ήρθε να κλαδέψουμε περισσότερα από 300 δένδρα που ήταν πολύ επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών , οχημάτων και κτιρίων.
11.) Για δεύτερη συνεχή χρονιά καθαρίσαμε και αποψιλώσαμε εγκαίρως το σύνολο σχεδόν των ανοικτών και κλειστών οικοπέδων από χόρτα και ογκώδη αντικείμενα.
12.) Επισκευάστηκαν μεγάλα τμήματα του φωτισμού ιδιαίτερα του χαμηλού φωτισμού τα οποία είχαν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί και φωτίστηκαν αρκετές πλατείες και παιδικές χαρές.
13.) Έχουμε εδώ και λίγο καιρό ξεκινήσει και βάφουμε ορισμένες πλατείες και παιδικές χαρές με στόχο να καταφέρουμε αυτό να γίνει στο σύνολο των Πλατειών και Παιδικών Χαρών της Δημοτικής μας Ενότητας.
14.) Τοποθετήσαμε περισσότερους από 30 καινούργιους κάδους απορριμμάτων.
15.) Προχωρήσαμε στο εξωτερικό βάψιμο και στην τοποθέτηση ταμπέλας στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και ζητήσαμε από τον Υπουργό Παιδείας να το εντάξει στις σχολικές εκδρομές των σχολείων της Αττικής καθώς είναι και το μοναδικό στο είδος του στην Αττική.
16.) Έχουμε καταθέσει τεχνικό πρόγραμμα και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την Περιφέρεια Αττικής σημαντικά έργα έχουν δρομολογηθεί και άλλα ήδη υλοποιούνται  που αφορούν οδοποιία, γυμναστήρια, βρεφονηπιακό σταθμό κ.ά.
17.) Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι οποίοι είναι και οι καθ΄ύλην αρμόδιοι για τον καθαρισμό, την επιδιόρθωση των πρανών που έχουν καταρρεύσει καθώς και την οριστική διευθέτηση του ρέματος της εσχατιάς. Αρκεί
να σας αναφέρω ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια απομακρύναμε περισσότερα από 40 οχήματα μέσα από το ρέμα, αποφεύγοντας στο παρά πέντε τα χειρότερα.
18.) Μετά από δύο έτη συνεχών συναντήσεων-παρεμβάσεων και πιέσεων σχετικά με την συγκοινωνία (735) της Δ.Ε. Ζεφυρίου ενημερώθηκα ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο δρομολόγιο το οποίο θα διευκολύνει αρκετά ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Δημοτικής μας Ενότητας.
19.) Σχετικά τώρα με την αστυνόμευση το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας
 να αναφέρω ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τον Δήμαρχο και όλους εμάς δεν έχουν τέλος. Να θυμίσω ότι από τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού μας συμβουλίου ήταν η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Α.Τ. και το Τ.Α. Ζεφυρίου, και τελευταία υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας το οποίο δεσμεύει για πολύ συγκεκριμένα πράγματα και την Ελληνική Αστυνομία και τον Δήμο μας.Εμείς από την μεριά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε τρόπο όλους τους αρμόδιους για να μπορούμε επιτέλους να νιώθουμε ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλους να αποφασίσει η πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιβάλει το νόμο και να γίνει πραγματικά ένα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ από τα εγκληματικά στοιχεία που υπάρχουν.
Αγαπητοί συνδημότες η μάχη για την καθημερινότητα  είναι συνεχής και αδιάκοπη.
Δεν θα ισχυριστώ ότι είναι όλα καλά γιατί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και πολύ δουλειά, γιατί η μάχη με τα προβλήματα, ιδιαίτερα της καθημερινότητας είναι διαρκής, δύσκολη και σε πολλά επίπεδα.
Γνωρίζετε όμως ότι καθημερινά είμαι κοντά σας και το παλεύω όσο μπορώ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με την στήριξη του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού και όλων των συναδέλφων μου.

                                              Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
                                                        Πλατεία Αγίου Φανουρίου
Ιατρεία Ζεφυρίου
                                                    Φυτεύσεις σε Σχολεία - Πλατείες
                                               Καθαρισμοί Κοινοχρήστων Χώρων
                                                   Κλείσιμο ανοικτών φρεατίων
                                             






                                       Καθαρισμοί Οικοπέδων-Πλατειών-Παιδικών Χαρών
                                       Πλατεία Γ. Λαμπράκη καθάρισμα & φύτευση δένδρων
                                 Πάρκο " Κώστας Λιάρος": Φύτευση-αυτόματο πότισμα- βάψιμο
                                                 Βάψιμο Παιδικής Χαράς Φ. Εταιρείας
                                         Καθαρισμός γηπέδου Ζεφυρίου και οικοπέδων.......














                                                        Πλατεία Αγίου Φανουρίου



                                                Καθαρισμοί Σχολικών Συγκροτημάτων
                                                               Ρέμα Εσχατιάς......


                                            Εκ νέου λειτουργία γηπέδου 7χ7  Φ.Εταιρείας

                                          Καθαρισμός και φύτευση στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο

                                                               Πάρκο Κώστας Λιάρος
                                            Βάψιμο Θεατράκι Πάρκο Κώστας Λιάρος
                                                         Φύτευση - Καθαρισμός στο Λύκειο

                                                  Φύτευση- Καθαρισμός στο 1ο Δημοτικό

                                              Πλατεία Ηρώων-επιδιορθώσεις στα σκαλιά
                                                      Πλατεία Αγιου Στυλιανού
                                             Φύτευση - Καθαρισμός 2ο Δημοτικό

                                           Φύτευση  πλησίον Αττικής Οδού (Σαλαμίνος)
                                                  Φύτευση Πλατείας Γ. Λαμπράκη
                                                Κατεδαφίσεις & Καθαρισμοί οικοπέδων





                 και συνεχίζουμε...........γιατί είναι ακόμα πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε.