Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Επιχείρηση «σκούπα» Μαυροειδάκου στο Ζεφύρι






Εκτεταμένη επιχείρηση καθαριότητας και εργασιών πρασίνου σε όλες τις γειτονιές, τις πλατείες ,τα σχολεία, τους αθλητικούς και τους κοινόχρηστους χώρους του Ζεφυρίου είναι σε εξέλιξη από τις πρώτες ημέρες εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής. Φορτηγά, jcb, και συνεργεία καθαρισμού σαρώνουν κάθε γωνιά της Δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου ώστε να γίνει η πόλη πιο καθαρή κι ανθρώπινη.
Μετά από αίτημα του Γιάννη Μαυροειδάκου, ο ΑΣΔΑ παραχώρησε δωρεάν για ένα μήνα στο Ζεφύρι ένα φορτηγό και ένα jcb προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση «σκούπα» ενώ με άλλη παρέμβασή του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου εξασφάλισε δωρεάν πέντε τόνους πίσσα προκειμένου να καλύψει κατ’ αρχήν τις πιο επικίνδυνες λακκούβες στο οδικό δίκτυο του Ζεφυρίου.
Υπό την καθοδήγηση του κ. Μαυροειδάκου οι εργαζόμενοι του Δήμου κατάφεραν σε λιγότερο από ένα μήνα να αλλάξουν στην κυριολεξία την εικόνα της Δημοτικής ενότητας και να απαλλάξουν πολλές γειτονιές από σκουπίδια, μπάζα και ξερά κλαδιά. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με αμείωτη ένταση καθώς υπάρχουν αρκετά ακόμα σημεία που απαιτούν άμεση παρέμβαση καθώς εκτός από τον καθαρισμό απαιτείται να προχωρήσει το κλάδεμα των ψηλών δέντρων που υπάρχουν στη Δημοτική Ενότητα και το κόψιμο των χόρτων σε οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους. Στόχος είναι στους επόμενους δυο μήνες, να έχει πραγματοποιηθεί παρέμβαση σε όλα τα σημεία του Δήμου.
Παράλληλα με την καθαριότητα άλλο συνεργείο της Δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου αποκαθιστά από το πρωί τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί φθορές και κλείνει με πίσσα όλες τις λακκούβες.
« Η μάχη για καθαρές και ασφαλείς γειτονιές είναι καθημερινή. Παρότι ο όγκος των απορριμμάτων είναι μεγάλος και οι φθορές στο οδικό δίκτυο πολλές, σήμερα κάνουμε μια δυναμική αρχή, για να χαράξουμε τις νέες γραμμές της πόλης, που όλοι θέλουμε να ζούμε» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.

ΠΗΓΗ : http://fylarhos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_23.html