Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ:

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΤΟΥ Α.Τ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ

2. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 2 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ Α.Τ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.

3. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

4. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ , ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

5. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

6. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

7.ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

8.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΕΙΣ.


9. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

10. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ , ΔΙΑΡΗΞΕΩΝ , κ.ά.









ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ





ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού

Κοινοποίηση:

1. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

2. Την Περιφερειάρχη Αττικής

3. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

4. Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

5. Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

6. Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου

7. Το Διοικητή του Τ.Α. Ζεφυρίου

8. Τον Εισαγγελέα Αθηνών

9. Βουλευτές Δυτικής Αττικής

10. Μ.Μ.Ε.



Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»



Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική και δίχως τέλος κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, σε σχέση με τη παραβατικότητα της περιοχής και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου λόγω έλειψης έμψυχου δυναμικού, υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά κυρίως κατά την άποψή μας ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΙΣΗΣ, να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.

Συγκεκριμένα:

Η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και σπίτια όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων, πλατειών, παιδικών χαρών & Σχολείων, οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.

Το Αστυνομικό τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου δεν μπορούν εάν δεν ενδυναμωθούν να ενεργούν ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα σπάνια μπορούν άμμεσα να επέμβουν προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει.

Σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή μας έχει χαθεί πλέον εδώ και καιρό το αίσθημα ασφάλειας και επικρατεί ο φόβος και ο πανικός.

Οι κάτοικοι κλείνονται από νωρίς στα σπίτια τους τα οποία είναι αναγκασμένοι να φυλάνε όλες τις ώρες, ημέρα και νύκτα.

Δεν υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην έχει από ένα έως και έξι περιστατικά, κλοπών, ληστειών, φραστικών επιθέσεων και ότι άλλο μπορείται να φανταστείτε.

Τα παιδιά μας αλλά και οι ηλικιωμένοι δεν κυκλοφορούν ποτε βράδυ και ακόμα και την ημέρα συνοδεύονται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι περιοχή δεν μπορεί να είναι ποτέ καθαρή γιατί όλες τις ώρες της ημέρας πετάνε και καίνε ανεξέλεκτα ότι δεν τους είναι χρήσιμο.

Η κυκλοφορία στους δρόμους όταν μπορούμε να τους διασχίσουμε λόγω των διπλοπαρκαρισένων οχημάτων είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί κυνδυνεύουμε να τρακάρουμε με όχημα που κάνει επικύνδινους ελιγμούς και οδηγήτε από ανήλικα παιδιά.

Εξ΄αιτίας των παραπάνω και όχι μόνο δεν έχουμε συγκοινωνία, γιατί λογω παλαιότερων επιθέσεων το λεοφωρείο δεν εκτελεί το δρομολόγιό του με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε ακόμα περισσότερο.

Εδώ και αρκετό καιρό ούτε τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. μας εξυπηρετούν και όταν τους καλούμε μας λένε ότι θα παραλάβουν τον ασθενή μόνο εάν τον πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές επαφές και συζητήσεις από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού αλλά και με τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου μας με τον Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη και με Στελέχη της Αστυνομίας ελάχιστα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή και είμαστε πλέον σε απόγνωση.

Απαιτούμε να υπάρχει περιπολία στους δρόμους της περιοχής μας όλο το 24ώρο, καθημερινές επιχειρήσεις, ενίσχυση του Α.Τ. και του Τ.Α. Ζεφυρίου, συνεχείς περιπολίες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και κλιμάκιο της Τροχαίας για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Κύριοι,

Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και οι παραβατικές έως εγκληματικές συμπεριφορές ατόμων έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της.Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.



ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΑΜΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ.



ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ