Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2015 Δ.Ε. ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Το παρών σε όλα σχεδόν τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού έδωσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Ιωάννης.
Είναι γνωστό άλλωστε και το ομολογούν όλοι οι διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων ότι
την χρονιά που πέρασε ο Αντιδήμαρχος ήταν πάντα δίπλα τους.
Το ίδιο άλλωστε έγινε και με όλους τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων η οποία  έστειλε προς τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκο Ιωάννη και την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

                                                   



































        1ο Δημοτικό Σχολείο
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου :
Θέλω να ευχηθώ εκ μέρους του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού καλή σχολική χρονιά με υγεία για όλους. θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και το σύλλογο και την ένωση γονέων αλλά και το σύλλογο διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου και να σας διαβεβαιώσω πως και ο Δήμαρχος και όλοι εμείς είμαστε δίπλα στα παιδιά σας και τα σχολεία του Δήμου γιατί εδώ διαμορφώνονται οι αυριανοί δημότες μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου.
                                                                    2ο Δημοτικό
Μαυροειδάκος Ιωάννης : Να ευχηθώ και εκ μέρους του Δημάρχου της πόλης μας Χρήστου Παππού καλή σχολική χρονιά με υγεία και κουράγιο.
Προσπαθούμε καθημερινά με το σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων να κάνουμε ότι μπορούμε για τα σχολεία του Δήμου μας. Είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές δεν τα προλαβαίνουμε όλα. Είναι πολλά και μεγάλα τα προβλήματα. Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί με αποτέλεσμα η τοπική αυτοδιοίκηση να μην μπορεί κάποιες φορές δυστυχώς να τα διαχειριστεί επαρκώς. Παρ όλα αυτά η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά μας είναι μεγάλη και σύντομα θα αποφέρει καρπούς παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και πολύπλοκες . Ευχαριστώ το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη μεγάλη και ουσιαστική βοήθειά τους. Ευχαριστώ το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και προπαντός να ευχαριστήσω εσάς τους γονείς που έχετε υπομονή.
Δεν θα πω περισσότερα γιατί πιστεύω ότι πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά! Καλή σχολική χρονιά με υγεία.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ. Φάσσαρης : Εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Ευχαριστούμε τον κ. Αντιδήμαρχο για την παρουσία του. Μπράβο παιδιά συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά σας. Είστε μικρά παιδιά και όμως σεβαστήκατε την τελετή . Συγχαρητήρια και στους γονείς που σας αναθρέφουν με αυτόν τον τρόπο και δίνετε και μια απάντηση σε αυτούς που συνεχίζουν να λένε για το σχολείο όλα αυτά τα κακά λόγια. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς που συνεχίζουν να μας βοηθούν και να μας στηρίζουν.
Κύριε αντιδήμαρχε όπως γνωρίζετε τα προβλήματα είναι πολλά.
Ξεκινώντας από τα κενά σε δασκάλους που έχει το σχολείο καταλαβαίνετε ότι η πρώτη βδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη. Αισιοδοξούμε ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα όμως έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς τάξεων και περιμένουμε ότι την ερχόμενη δευτέρα η εικόνα θα ξεκαθαρίσει σχετικά με αυτό .
Ευχαριστούμε πολύ κύριε αντιδήμαρχε γιατί όλοι οι υπάλληλοι που στείλατε βοήθησαν πάρα πολύ και ελπίζω να φτιαχτεί και η μόνωση.
                                                                     2ο Νηπιαγωγείο
Διευθύντρια κ. Χαλκιώτη Μαρία : Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου τον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκο Γιάννη γιατί ήταν ο μόνος άνθρωπος -και θέλω να ακουστεί παντού και να το πείτε- ο οποίος όταν του χτύπησα την πόρτα για το σχολείο νοιάστηκε και έτρεξε. η κ. Μπάρα πάντα ήταν κοντά μας , είναι και γειτόνισσα εδώ οπότε μπορούμε να απευθυνόμαστε και σε αυτή αλλά ο μόνος άνθρωπος που έχει ανοιχτά αυτιά για το σχολείο και για την περιοχή μας και θέλω να τον ευχαριστήσω είναι ο κ. Μαυροειδάκος .
Το μόνο που θα σας πω είναι ότι έχει φέρει κόσμο εδώ και τρεις μέρες και καθαρίζουν μέσα έξω το σχολείο από κλωστής.
Μαυροειδάκος Γιάννης : Αφού ευχηθώ καλή σχολική χρονιά θέλω να πω ότι η εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού είναι να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην παιδεία.
Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε η ρητή εντολή του Δημάρχου είναι τα πάντα για τα σχολεία. Ξεκινάμε και τελειώνουμε στα σχολεία.
Εγώ λοιπόν απλώς τηρώ την εντολή του Δημάρχου που συμβαδίζει απόλυτα με αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου.
Είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μην αφιερώσω αυτές τις μικρές δυνάμεις που έχω στον τόπο μας και τα σχολεία μας .
Μπάρα Ευγενία Α/της Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας :
Καλή χρονιά και καλή πρόοδο. Είστε πολύ τυχεροί που έχετε εδώ την κυρία Μαρία και να σας ενημερώσω εκ μέρους του προέδρου της πρωτοβάθμιας κ. Κρεμμύδα πως έρχεται στο σχολείο εργολάβος για να εντοπίσει και να επιλύσει τα προβλήματα.
                                                               3ο Δημοτικό
Διευθύντρια κ. Καρδαχάκη Βασιλεία : Σήμερα αρχίζει μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης έλλειψης εκπαιδευτικών μια ακόμη σχολική χρονιά.
Υποδεχόμαστε με χαρά τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού και τους υποσχόμαστε να νιώσουν ασφάλεια και χαρά στο καινούργιο περιβάλλον που μπαίνουν από σήμερα.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη τη στήριξη των γονιών. Καθημερινή σας φροντίδα είναι η παρακολούθηση των μαθημάτων χωρίς απουσίες.
Στην προσπάθεια στήριξης του σχολείου έχουμε κοντά μας τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου τον οποίο ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράστασή του στο σχολείο μας και γιατί όταν του ζητήθηκε να είναι κοντά ήταν πάντα αρωγός και βοηθός μας.
Αντιδήμαρχος κ. Μαυροειδάκος Ιωάννης :
Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά με υγεία! Στο σχολείο αυτό γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά!
Είδα σήμερα δασκάλους να αγκαλιάζουν και να φιλάνε τα παιδιά και αυτό δείχνει ότι αυτό σε το σχολείο η διευθύντρια που βρίσκεται εδώ σχεδόν από την ίδρυσή του και οι δάσκαλοι βλέπουν τα παιδιά σας σαν δικά τους παιδιά .
Να φέρνεται τα παιδιά σας ανελλιπώς και να πείτε και στους άλλους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους.
Μην αφήσετε το σχολείο να ερημώσει γιατί είναι κρίμα τα παιδιά σας ενώ μπορούν να μορφωθούν να χάσουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και να έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς, να μην μπορούν να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση, να διαβάσουν και να γράψουν! Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.
                                                                     4ο Δημοτικό 
Μαυροειδάκος Γιάννης : Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σχολεία του Δήμου και της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου σε ένα καλό επίπεδο και να επιλύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.
Είμαστε σε συνεργασία με τους διευθυντές, τους δασκάλους και τους συλλόγους γονέων, Γνωρίζουμε από πρώτο τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του τόπου μας.
Όλα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου βρίσκονται σε καλό επίπεδο, και εκεί που απαιτούνται παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν.
Αυτό απαιτεί πολύ δουλειά από τη μεριά μας και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά μας να έχουν υγεία .
Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς δασκάλους και αυτό φαίνεται αργότερα στα αποτελέσματα του Γυμνασίου και του Λυκείου.Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά
                                                                 4ο Νηπιαγωγείο
                                                               Ειδικό Σχολείο
Μαυροειδάκος Ιωάννης : Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού σας εύχομαι καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά .Βρισκόμαστε σε ένα σχολείο που έχει υποδειγματική λειτουργία και καθημερινά οι παιδαγωγοί κάνουν κατάθεση ψυχής. Εμείς από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε να κρατάμε τα σχολεία μας σε ένα πολύ καλό επίπεδο. θέλουμε την κατανόησή σας αλλά περιμένουμε και την κριτική σας για να γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι.Για αυτό που πρέπει να είστε σίγουροι είναι ότι το παλεύουμε και το προσπαθούμε.Αυτό το σχολείο έχει έναν πολύ ξεχωριστό διευθυντή που κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά και σε πολλά επίπεδα και εγώ προσωπικά θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για αυτό .
Μπάρα Ευγενία : Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς .
Αυτό το σχολείο ξεκίνησε επί Δημαρχίας Παπαχρήστου και χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ και βλέπω από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται εδώ. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους.
                                                                    2ο Γυμνάσιο 
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου κ. Ζαραβίνος Σταύρος : Αφού σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά θέλω να δώσω το λόγο στον Αντιδήμαρχο τον κ .Μαυροειδάκο Ιωάννη, θερμό υποστηρικτή και κολόνα του σχολείου γιατί ήδη προχώρησαν πολλά πράγματα και έχουμε προγραμματίσει ακόμα περισσότερα.
Μαυροειδάκος Ιωάννης : Για μένα κάθε φορά που έρχομαι σε αυτό το σχολείο νιώθω μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμή, μεγάλη χαρά και έχω και πολλές αναμνήσεις που με δένουν με αυτό το χώρο. Ο λόγος ήταν ότι όταν ιδρύθηκε και πριν ξεκινήσει αυτό το σχολείο ως μέλος και αργότερα ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων μαζί με τους υπόλοιπους καλούς συναδέλφους κρεμάγαμε κουρτίνες και κάναμε πράγματα μέσα στο σχολείο προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η λειτουργία του σχολείου.Επί σειρά ετών μέσα από τους συλλόγους και την ένωση γονέων στηρίξαμε όλα τα σχολεία και ειδικά αυτό που εξελίχθηκε σε ένα πολύ καλό σχολείο.
Παιδιά έχετε διανύσει τη μισή διαδρομή και σας μένει άλλη τόση προκειμένου να μπορέσετε να δώσετε πανελλήνιες εξετάσεις . και για να μιλήσω στην γλώσσα σας δεν σας παίρνει για κοπάνες δεν σας παίρνει να παραδίδουν μαθήματα οι καθηγητές σας και να αδιαφορείτε. Πρέπει από τώρα να ξεκινήσετε μια πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή προσπάθεια για να είναι και το δικό σας όνομα γραμμένο στους επιτυχόντες των Πανεπιστημίων και των Πολυτεχνείων της χώρας.
Αυτό πρέπει και μπορεί να ξεκινήσει σήμερα από εδώ γιατί πρέπει να βγείτε καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία , μορφωμένοι και χρήσιμοι γιατί μόνο έτσι θα έχει καλύτερο μέλλον και η πατρίδα μας. Δεν συνηθίζω να γκρινιάζω για προβλήματα και ελλείψεις γιατί έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι και να δουλεύουμε μαζί με συλλόγους και εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να προσπερνούμε τα εμπόδια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτή είναι και η εντολή του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού.Καλή σχολική Χρονιά σε όλους
Λύκειο 
Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Ιωάννης :
Tο σχολείο αυτό φέρνει επί σειρά ετών τα καλύτερα αποτελέσματα κάτι που πρέπει να διατηρήσετε κι΄ εσείς και να ανεβάσετε ακόμη περισσότερο τον πήχη για τους επόμενους.
Το Λύκειο είναι η τελευταία μεγάλη στροφή πριν την τελική ευθεία του τερματισμού και για να σας το πω απλά δεν σας παίρνει για χαβαλέ γιατί σε αυτό το κτίριο θα αναμετρηθείτε με όσα κάνατε ή δεν κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Εύχομαι και εκ μέρους του Δημάρχου μας κ. Χρήστου Παππού, καλή σχολική χρονιά , να έχετε υγεία και να ανταμειφτούν οι κόποι σας αλλά και ο αγώνας των γονιών σας και των εκπαιδευτικών.