Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τίμησαν τον Πάτερ Καπερώνη η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής

Τον πρώην εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, Χρήστο Καπερώνη, τίμησαν για τα 55 χρόνια της διακονίας του στο Ζεφύρι, η Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής.
Η βράβευση του καταξιωμένου κληρικού πραγματοποιήθηκε, από το Μητροπολίτη Αθηναγόρα και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, το πρωί της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη της πολιούχου του Ζεφυρίου Παναγίας Γρηγορούσας.
Ο Σεβασμιώτατος του πρόσφερε, τιμής ένεκεν, μια εικόνα της Παναγίας κι ο Δήμαρχος ένα χρυσό ιερατικό σταυρό και άμφια. Οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιάννης Σχίζας το έμβλημα του Δήμου Φυλής.
Το εγκώμιο του τιμηθέντος έπλεξε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο οποίος τόνισε ότι ο παπα Χρήστος έκτισε δύο φορές τον Ιερό Ναό, αφού αυτός που ανηγέρθη στη δεκαετία του ’60 κατεδαφίστηκε από το σεισμό του ’99.
Ο ιερέας Χρήστος Καπερώνης γεννήθηκε στη Στεμνίτσα Αρκαδίας το 1932 και ήρθε στο Ζεφύρι το 1960.
Η εκτίμηση που του τρέφει η τοπική κοινωνία εκφράζεται από το γεγονός ότι ήταν η τρίτη φορά που τιμήθηκε από το Δήμο, καθώς τα προηγούμενα χρόνια τον τίμησαν για την προσφορά του στην πόλη οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου και Γιάννης Λάππας.