Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


                               Έτοιμοι στη Δυτική Αττική και για το «πύρινο» καλοκαίρι

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, που κατά κοινή παραδοχή προβλέπεται δύσκολη, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα, όπως τόνισαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας στην Ελευσίνα.Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν από το Δήμο Φυλής ο κος Οικονομάκης Μιχάλης –Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ανω Λιοσίων, ο κος Μαυροειδάκος Ιωάννης –Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και η κα Ηλία Παρασκευή –Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φυλής.
photo 2015-04-22 ΣΟΠΠ 1





«Η εμπειρία για την αντιμετώπιση τόσο των πλημμυρικών φαινομένων όσο και των προβλημάτων εξ' αιτίας των χιονιών του φετινού χειμώνα, που σε ότι αφορά την αντιμετώπισή τους έχουμε σε γενικές γραμμές θετικούς απολογισμούς, μας επιβάλλει να είμαστε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις ενέργειες και στις κινήσεις που θα κάνουμε, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά πυρκαγιές», τόνισε στο άνοιγμα των εργασιών ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και πρόσθεσε: «Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για να καταθέσουμε όλη μας την εμπειρία, εντοπίζοντας όχι μόνο τα αδύνατα σημεία ή τα κενά που υπήρξαν, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα άλλων περιόδων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Βασιλείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα των εισροών προσφύγων και διευκρίνισε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής απευθυνόμενη και στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ανταποκριθεί στην έκκληση της Κυβέρνησης για την εξεύρεση χώρων πρώτης φιλοξενίας ενός περιορισμένου αριθμού προσφύγων»
Ο κ. Τάσος Χαχλάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε.Δ.Α., ανέφερε στην εισήγησή του: «Θα πρέπει να ιεραρχηθούν τα έργα πρόληψης και ετοιμότητας των φορέων και να καθοριστεί ο χρόνος υλοποίησής τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, όπως περιγράφονται στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, δηλαδή από 01 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού απαιτείται ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των φορέων στην εκτέλεση έργων και δράσεων και αυτή η συνεργασία έχει άμεση και καθοριστική προτεραιότητα γιατί καθιστά το έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών πιο αποτελεσματικό. Επίσης, απαιτείται και η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων όλων των άλλων φορέων που υποβοηθούν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Πάντοτε έχουμε μια άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με πολύ καλά αποτελέσματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε και με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτ. Αττικής και Ελευσίνας κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, με το νέο Διοικητή της Ε.Μ.Α.Κ. κ. Στέφανο Κολοκούρη, με το Διοικητή Μεγάρων κ. Πατράκη Δημήτριο. Επίσης, με τον κ. Βάγια Θεόδωρο Διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, με τον κ. Οικονόμου Γεώργιο Διοικητή Π.Υ. Θηβών και με τον κ. Χουρδάκη Νικόλαο Προϊστάμενο Κλιμακίου Βιλλίων.
Τα έργα, οι δράσεις και τα κυριότερα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι συγκεκριμένα:
1ο. Προγράμματα εκτέλεσης έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις. Τέτοια προγράμματα αφορούν στη βελτίωση συντήρησης δασικού οδικού δικτύου, στον έλεγχο των δεξαμενών νερού και γέμισμά τους, στην προετοιμασία των πυροφυλακίων, στις αποψιλώσεις και σε άλλες φυτοτεχνικές εργασίες ως διευκόλυνση του έργου της καταστολής. Να τονίσουμε πως οι δασικοί δρόμοι της Δυτικής Αττικής είναι δύσβατοι έως απροσπέλαστοι από τα πυροσβεστικά οχήματα λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις βροχοπτώσεις και λόγω της βλάστησης, και απαιτείται άμεσα η εκτέλεση έργων βελτίωσης και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου. Αλλά καλύτερα να μας τα πουν αυτά η Δ/νση Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
2ο. Απομάκρυνση μέρους ή του συνόλου της βλάστησης γύρω από υποδομές και περιοχές ιδιαίτερης αξίας, όπως αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πάρκα, κ.λ.π.
3ο. Πρόληψη για την αποφυγή πρόκληση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο από τη λειτουργία χώρων εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων που ανήκουν στους Ο.Τ.Α. και πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο.
4ο. Ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασία από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές. Λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας με στοιχεία από τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όταν προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια.
5ο. Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.
6ο. Συμμετοχή Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και συνδρομή από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε θέματα επιτήρησης, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλού κινδύνου και με προσωπικό από τις μονάδες της περιοχής μας.
Επιπλέον:
Οι προληπτικοί καθαρισμοί βλάστησης από τους ΟΤΑ έχουν ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Καθαρισμοί βλάστησης όμως πρέπει να γίνουν και στα ιδιωτικά οικόπεδα. Επιβάλλεται οι Δήμοι να βελτιωθούν σε αυτόν τον τομέα. Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής αποστέλλεται έγγραφο, κάθε χρόνο σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα εργοστάσια της περιοχής μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα καθαρίσει τα ερείσματα των Περιφερειακών δρόμων, όπως κάθε χρόνο, και έχει προχωρήσει έγκαιρα στη διαδικασία για εργολαβία ύψους 60.000 €. Τα υδροφόρα οχήματα των Δήμων και των Δημοτικών Ενοτήτων της Δυτικής Αττικής θα πρέπει να συντηρηθούν και να υπάρχει πάντα ετοιμότητα αλλά και να υπάρχει αντικαταστάτης οδηγός. Τα κινητά τηλέφωνα των διαφόρων εμπλεκομένων στην Πολιτική Προστασία και των οδηγών στις πυρκαγιές θα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά, κάτι το οποίο δυστυχώς κάποιες φορές δεν συμβαίνει. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας θα έχει έγκαιρα έτοιμο το μητρώο με τις εργοληπτικές εταιρείες για να μπορεί να διαθέσει μηχανήματα έργου και 20τονες υδροφόρες, ώστε να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην καταστολή των πυρκαγιών. Θεωρώ πως και η Περιφερειακή Ενότητα θα διαθέσει το φορτωτή που έχει αν χρειαστεί.
Στη Δυτική Αττική πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από περιστατικά καύσης καλωδίων, ελαστικών και άλλων υλικών. Μιλάμε για τις περιοχές Στρίφι Ελευσίνας, Σοφό Ασπροπύργου, Βλυχό Μεγάρων, Νεόκτιστα & Ν. Ζωή Ασπροπύργου, καθώς και το Ζεφύρι. Καθημερινές είναι οι καύσεις που καταγράφονται γύρω από το χώρο του Θριασίου Νοσοκομείου, στα Νεόκτιστα αλλά και σε άλλες περιοχές του Ασπροπύργου, των Μεγάρων και της Φυλής, τόσο το χειμώνα όσο και κατά τη διάρκεια των πυρόπληκτων καλοκαιρινών μηνών, όπου ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς είναι πολύ μεγάλος. Επιπλέον, από την καύση των ελαστικών εκλύονται απαέρια στην ατμόσφαιρα, επιβαρύνοντάς την με ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία όλων μας. Η μεγάλη συχνότητα των πυρκαγιών αυτών, όχι μόνον απασχολεί κάθε χρόνο, σε καθημερινή σχεδόν βάση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία με κινητοποίηση όλων των μέσων και του προσωπικού της, αλλά και δημιουργεί προβλήματα στην άμεση αντιμετώπιση άλλων συμβάντων που είναι πιθανόν να εκδηλωθούν την ίδια χρονική περίοδο. Επί πλέον, πολλές φορές έχουν καταγραφεί επιθέσεις και πετροβολισμοί σε πυροσβεστικά οχήματα και σε περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και στα πληρώματά τους, εμποδίζοντας το έργο της κατάσβεσης. Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας της περιοχής, αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος, και πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Προηγούμενα, συνοπτικά αναφέρθηκε στον απολογισμό της χειμερινής περιόδου: Δύο λόγια πρώτα για τον απολογισμό της Χειμερινής Περιόδου, που ήταν από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων.
Είχαμε πολλές και έντονες βροχές και καταιγίδες από το Σεπτέμβρη και εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής και αναφέρω τα σοβαρότερα προβλήματα:
• Στις 24 Οκτωβρίου 2014 πλημμύρες έπληξαν την Ελευσίνα, κυρίως στην Ωκεανίδων, τον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι όπου υπερχείλισαν τα ρέματα και έπαθαν σοβαρές ζημιές πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και τα Μέγαρα με τα γνωστά προβλήματα στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου.
• Στις 08 Δεκεμβρίου πάλι πλημμύρισε το Ζεφύρι από υπερχείλιση του ρέματος Εσχατιάς.
• Στις 12 Δεκεμβρίου είχαμε πλημμύρα από βουλωμένα φρεάτια στην Περιφερειακή των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και σοβαρά προβλήματα στη ΝΕΟΑΚ.
• Μεγάλη πλημμύρα είχαμε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στα Μέγαρα και κυρίως στη Μάνδρα, όπου κατέστρεψε εκατοντάδες υπόγεια σπιτιών, επιχειρήσεις, ΙΧ αυτοκίνητα και υποδομές. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας κηρύχτηκε με απόφαση της Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έπειτα από εξουσιοδότηση της Γ.Γ.Π.Π., σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».
• Ταυτόχρονα, από τις καταιγιστικές βροχοπτώσεις είχαμε και σε πολλά σημεία κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Το Φεβρουάριο σοβαρές κατολισθήσεις είχαμε στον επαρχιακό δρόμο Αλεποχωρίου-Σχίνου καθώς και στο 34ο χλμ της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών στον περιφερειακό δρόμο των Ερυθρών.
Β. Πολύ έντονες ήταν και οι χιονοπτώσεις από τέλη Δεκεμβρίου 2014, κυρίως στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής. Είχαμε 5 κύματα χιονιά και παγετού από 30/12/2014 έως 20/02/2015 που έπληξαν το ορεινό οδικό δίκτυο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Χιονόπτωση όμως είχαμε μέχρι και το Πάσχα στη Φυλή και πρόβλημα στη Φυλής-Δερβενοχωρίων.! Το Τμήμα Π.Π. Δυτικής Αττικής συντόνισε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών και κατοίκων των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής σε συνεργασία με την Τροχαία Θηβών, την Τροχαία Ελευσίνας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής και τους Δήμους της περιοχής. Μερίμνησε για την παροχή τροφίμων σε εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών. Επέβλεψε και συντόνισε εργασίες αποχιονισμού και αποπαγετοποίησης των οδοστρωμάτων της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών και της Επαρχιακής Οδού Οινόης–Βιλίων-Πόρτο Γερμενού. Στις εργασίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν, κατά διαστήματα και ανάλογα με τις ανάγκες που προέκυψαν από τις χιονοπτώσεις, μηχανήματα/οχήματα που διέθεσε η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας. Διατέθηκαν μηχανήματα έργου, εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και φορτηγά για τη μεταφορά 600 περίπου τόνων αντιπαγετικού αλατιού από το Καπανδρίτι, με σκοπό τον αδιάλειπτο ανεφοδιασμό των εκχιονιστικών. Χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον, κατά διαστήματα, πέντε (5) μηχανήματα/οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Ακόμη, στις δράσεις αποχιονισμού και σε απεγκλωβισμούς οδηγών και κατοίκων, επιχείρησαν στις περιοχές Βιλίων και Μάνδρας δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής με εκχιονιστικά μηχανήματα και οχήματα. Τέλος, στους αποχιονισμούς και σε απεγκλωβισμούς οδηγών χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα και προσωπικό των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής.
Οι συνολικές δαπάνες για τη Δυτική Αττική, για τη διάθεση εκχιονιστικών μηχανημάτων, μηχανημάτων έργου και οχημάτων, μόνο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ανήλθε τη χειμερινή περίοδο για πλημμύρες, κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις στις 141.000,00 € περίπου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Περιφέρεια Αττικής, ο κος Καρούμπης Νικόλαος από τη Δ/ΚΥΕ, ο κος Κάρτσωνας Θεόδωρος από τη Δ/ΚΕΣΟ, από τη Διεύθυνση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής Δ9 ο κος Οικονόμου Μελέτης, το Μέλος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής κος Φαρμάκης Ταξιάρχης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής κος Χαχλάκης Αναστάσιος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής η κα Στεβή Ειρήνη, ο Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κος Πέππας Νικόλαος, επίσης στελέχη των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, όπως ο κ. Δράγης Δημήτριος από τη Διεύθυνση Μεταφορών, η κα Γρυλλάκη Μαρία από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η κα Τριανταφυλλίδου Ιωάννα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Ακόμη, συμμετείχαν από το Δήμο Ασπροπύργου ο κος Παπαδόπουλος Αναστάσιος –Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η κα Λιάκου Μαργαρίτα, από το Δήμο Ελευσίνας ο κος Τσάτσης Δημήτριος –Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α), ο κος Χρηστίδης Αναστάσιος –Υπεύθυνος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελευσίνας, ο κος Κανάκης Σωτήριος -Διευθυντής Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελευσίνας, από το Δήμο Μάνδρας–Ειδυλλίας η κα Παπακωνσταντίνου Αγγελική –Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και ο κος Κανάκης Παναγιώτης –Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μάνδρας–Ειδυλλίας. Από το Δήμο Μεγάρων ο κος Φωτίου Σταύρος –Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μεγάρων κος Γκιώνης Ευάγγελος. Από το Δήμο Φυλής ο κος Οικονομάκης Μιχάλης –Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λιοσίων, ο κος Μαυροειδάκος Ιωάννης –Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, η κα Ηλία Παρασκευή –Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φυλής, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κος Μώκος Βασίλειος και ο κος Στέλιου Δημήτριος.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν από τη Διοίκηση Π.Υ. Δυτικής Αττικής ο Διοικητής κος Κλεφτοσπύρος Ιάκωβος, από το 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο κος Βάιας Θεόδωρος –Διοικητής, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων ο κος Πατράκης Δημήτριος –Διοικητής, από την Τροχαία Ελευσίνας ο κος Κατσουλάκης Εμμανουήλ –Διοικητής καθώς και ο κος Κώνστας Αποστόλης, από την Τροχαία Αιγάλεω ο κος Βαλσαμάκης Μανούσος –Διοικητής, από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου κος Βορίτης Στέργιος, από την 112 Πτέρυγα Μάχης καθώς και από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (πυροσβεστικά αεροσκάφη) ο κος Τσιακόβης Γεώργιος, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας οι κ.κ. Παγώνης Αθανάσιος –Πλωτάρχης και Φράττης Αντώνιος.
Έλαβαν μέρος ακόμη από τη Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής ο κος Γκάτσης Χρήστος, από το Δασαρχείο Αιγάλεω ο κος Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, από το Δασαρχείο Μεγάρων η κα Φράγκου Σωτηρία, από το Περιφερειακό Εθνικό Σύστημα Υγείας ο κος Τσαπανίδης Χαράλαμπος, από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ο κος Καρανάσος Γεώργιος, από την Ε.Υ.Δ.Α.Π. ο κος Δίμτσας Γεώργιος, από τις Αττικές Διαδρομές ο κος Σκουλίδης Σωκράτης, από την Ολυμπία οδό οι κ.κ. Πρόκος Αθανάσιος, Καζαντζόπουλος Γεώργιος και η κα Τζιβανάκη Καλλιόπη, από την Ε.Μ.Υ. ο κος Λάλος Αντώνης.
Από τις Εθελοντικές Ομάδες Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου ο κος Καλυμνάκης Ιωάννης –Πρόεδρος, ο κος Δανιήλ Ηλίας και ο κος Τσιατσιάνης Κωνσταντίνος, από το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης κα Κιτσαή Μαρία, από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ» ο κος Ρήγας Μελέτης και η κα Πεντεφούντη Κατερίνα, από την Εθελοντική Ομάδα Ασπροπύργου «θρια» ο κος Δέδες Βασίλειος –Πρόεδρος.
Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους ΡΟΜΑ –Νεόκτιστα Ασπροπύργου κ.κ. Σούτας Γαβριήλ και Σαΐνης Παναγιώτης.