Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Κυπριακή βραδιά διοργάνωσε η Μητρόπολη Ιλίου


Κυπριακή βραδιά, με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, πραγματοποίησε η Μητρόπολη Ιλίου, το απόγευμα της Πέμπτης, 10 Σεπτεμβρίου 2015, υπό της αιγίδα της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου, σε χώρο δεξιώσεων της Λεωφόρου Πάνηθος, στο Μενίδι.
Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος χαρακτήρισε «διαχρονικά τεράστιο» το φιλανθρωπικό έργο των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου και μάλιστα στη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Αναφέρθηκε ακόμα στις παραμέτρους του εθνικού θέματος, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να εξαναγκάσει τους ελληνοκυπρίους να δεχθούν μη συμφέρουσα, εθνικά, λύση για το Κυπριακό κι επεσήμανε ότι η Κύπρος συμπαραστέκεται στο σκληρά δοκιμαζόμενο, από την οικονομική κρίση, ελληνικό Λαό.
Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, εκπρόσωποι της Κυπριακής Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Αχαρνών ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς , ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, ο εφημέριος της Παναγίας Γρηγορούσας  Πατέρας Άγγελος κι εκπρόσωποι όλων των ενοριών της Μητρόπολης Ιλίου.