Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Aνύπαρκτη η συγκοινωνία στο Δήμο Φυλής, υποστηρίζει ο Γιάννης Μαυροειδάκος

                                                                                  

17/04/2011

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα της συγκοινωνίας στο Δήμο Φυλής, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ του Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος.
Η επιστολή του έχει ως εξής:
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας θέλω με αυτή την επιστολή να σας ενημερώσω για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλοί συνδημότες μας και ιδιαίτερα αυτοί της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου. 
Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση από τους περισσοτέρους κατοίκους του Δήμου μας γιατί είναι προφανές ότι η συγκοινωνία είναι ανύπαρκτη, με ελλιπή δρομολόγια, χωρίς ακριβή ώρα προσέλευσης ,αλλαγές δρομολογίων χωρίς προειδοποίηση, κατάργηση δρομολογίων μετά από συγκεκριμένες ώρες(κυρίως τις βραδινές), και πολλά άλλα. 
Με την τιμή της βενζίνης και των διοδίων να είναι στα ύψη καταλαβαίνετε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη για καλύτερες συγκοινωνίες, ειδικά στον δήμο μας, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από ανθρώπους του μεροκάματου που σαν μέσο μετακίνησης πολλές φορές έχουν μόνο τις αστικές συγκοινωνίες. 
Η πρόσβαση δε από τον Δήμο μας προς τις περιοχές Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Κηφισιάς, και άλλων κοντινών σχετικά περιοχών είναι μηδαμινή για να μην πω ανύπαρκτη. 
Εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο νέος Δήμος μας έχει υπηρεσίες όπως Πολεοδομία, Ι.Κ.Α., Εφορία, Δημαρχείο, στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων τις οποίες χρειάζονται και οι άλλες δυο Δημοτικές Κοινότητες της Φυλής και του Ζεφυρίου τότε για να υπάρχει σωστή, άμεση, και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση όλων των δημοτών θεωρώ ότι έχουμε δυο λύσεις. 
Η πρώτη είναι να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση επανασχεδιασμός με βάση τις σημερινές ανάγκες των δημοτών μας στον νέο Δήμο, με δρομολόγια που θα είναι ακριβή, χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές, και η δεύτερη την δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί και τις τρεις Δημοτικές μας Κοινότητες.
Ένα πάντως είναι βέβαιο, ότι η σημερινή εικόνα είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί η ταλαιπωρία των δημοτών μας δεν έχει τέλος.
Πηγή : http://fylarhos.blogspot.gr/