Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση Μαυροειδάκου για συμμετοχή των σχολείων σε πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

                                                                   

15/01/2013
Πρόταση συμμετοχής της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής σε πρόγραμμα υποστήριξης σχολικών δραστηριοτήτων, υπέβαλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Γιάννης Μαυροειδάκος.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη πρωτοβουλιών, δράσεων και παρεμβάσεων στο σχολικό ή/και το κοινωνικό περιβάλλον που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους. 
Οι δράσεις μπορούν να πραγματοποιούνται εντός ή εκτός των σχολικών μονάδων και αφορούν στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, της νεανικής επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού-πολιτισμού. 
Δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος έχουν οι Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων. 
Κάθε Σχολική Επιτροπή υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης για λογαριασμό και προς όφελος επιμέρους σχολικών μονάδων που υπάγονται στη δικαιοδοσία της και έχουν προτείνει μια δράση προς υλοποίηση. 
Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Θεοδόσης Δρόλιας έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις, γιατί η τελευταία μέρα υποβολής της πρότασης είναι η 18η Ιανουαρίου. 
Διαφορετικά δεν θα υπάρξει τρόπος διεκδίκησης των 1500 ευρώ, ανά σχολική μονάδα, καθώς η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα θα τα διαθέσει στα σχολεία που θα υποβάλουν αίτηση. 
Ο Γιάννης Μαυροειδάκος, πάντως, έκανε το χρέος του. Ενημέρωσε τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή από την αρχή του χρόνου κι έχει τη συνείδησή του αναπαυμένη…

Πηγή : http://fylarhos.blogspot.gr/