Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΓIANNΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ «Πρωταρχικός μας στόχος, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο που υποφέρει»


                                                               14/02/2012
Ο Γιάννης Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου Πελοποννησίων, στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης που ανέλαβαν οι μαζικοί φορεί του Δήμου Φυλής.
Τις πρωτοβουλίες και τους στόχους του συλλόγου για την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ανέλυσε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος υπήρξε και ο συντονιστής της εκδήλωσης. 


Ο Γιάννης Μαυροειδάκος ζήτησε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στο έργο του Συλλόγου και ευχαρίστησε όλους εκείνους που έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους τόσο για τον Σύλλογο όσο και για την ανάπτυξη της πόλης του Ζεφυρίου. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του έχει ως εξής:
«Δυστυχώς μέρα με τη μέρα τα προβλήματα γίνονται όλο και περισσότερα , όλο και δυσκολότερα. Πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να δείξουμε όλοι μας έμπρακτα σε όσους έχουν ανάγκη, την αλληλεγγύη μας , την ανθρωπιά μας και τη στήριξη μας με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας από εμάς. 
Κι εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος του συλλόγου μας καθώς και όλων των συλλόγων της περιοχής μας και όχι μόνο. 
Κι ενώ παλαιοτέρα τις περισσότερες φορές και ορθός οι σύλλογοι ιδρύονταν για να κρατήσουν η και να μεταλαμπαδεύσουν τα ήθη και έθιμα του τόπου που αντιπροσωπεύουν τώρα πλέον έχουν κι΄ έναν ακόμα εξίσου σημαντικό ρόλο. 
Να προσπαθήσουν μέσα από δράσεις και προτάσεις να κρατήσουν ενεργή και δραστήρια όλη την κοινωνία και να μπορέσουν να βοηθήσουν όχι μόνο τα μέλη και τούς φίλους του εκάστοτε συλλόγου αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται. 
Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι και ο σύλλογος μας και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μαζί με όλους σχεδόν τούς συλλόγους και φορείς του δήμου μας κοινές δράσεις που αφορούν τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα όχι μόνο των μελών αλλά όλων των συνδημοτών μας. Κοινές δράσεις που αφορούσαν την αστυνόμευση της περιοχής μας , ένα πρόβλημα πολύ σημαντικό για την περιοχή μας , και πρωτοστατήσαμε μαζί με το σύλλογο Ζωφριάς , το σύλλογο Πανοράματος , και όλους σχεδόν τους φορείς και συλλόγους, καθώς και την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας στην ημέρα ανθρωπιάς και αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα τα οποία δόθηκαν μέσω της κοινωνικής πρόνοιας του δήμου σε οικογένειες που τα είχαν πραγματικά ανάγκη. 
Οφείλω αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν αυτό αλλά ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας και των τριών δημοτικών κοινοτήτων γιατί μας βοήθησαν ουσιαστικά και με πόλη αγάπη να πάνε τα πράγματα που συγκεντρώσαμε εκεί που έπρεπε. 
Δεν σταματάμε όμως εδώ , αλλά συνεχίζουμε και με άλλα σημαντικά πράγματα που αφορούν όλους μας, γιατί τα προβλήματα και οι ανάγκες καθημερινά γίνονται όλο και περισσότερες και θέλουμε κι΄ εμείς να βοηθήσουμε με οποίον τρόπο μπορούμε. Το μόνο που ζητάμε από την πολιτεία αλλά ιδιαίτερα από την Δημοτική αρχή είναι να είναι διακριτικά κοντά στους συλλόγους βοηθώντας την προσπάθεια τους με όποιο τρόπο μπορεί. 
Θέλουμε και όλους τους κατοίκους του δήμου να είναι δίπλα στο σύλλογο μας αλλά και σε όλους τους συλλόγους της περιοχής μας γιατί είμαστε ένα ενεργό και ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που μπορεί να βοηθήσει ειλικρινά και ουσιαστικά στην στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και να είναι κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν. 
Αφού ευχαριστήσω όλους όσους είναι κοντά στο σύλλογο , το κομμάτι που θα κόψω το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες που υποφέρουν αυτόν τον καιρό» κατέληξε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.
Πηγή: http://fylarhos.blogspot.gr/