Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : << Ο Δήμος μας δικαιούται ιδιαίτερη μεταχείριση από την Πολιτεία>>.



16/10/2012

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο μέσα από ένα κείμενο δύο η τριών σελίδων να προσπαθήσεις να μεταφέρεις τα προβλήματα ενός Δήμου και πολύ περισσότερο τον προβληματισμό των κατοίκων που ζουν και εργάζονται σ΄ αυτόν. Δυστυχώς για τον τόπο αυτό κάποιοι επί σειρά ετών “κατάφεραν “ με τις πράξεις τους αλλά και τις παραλήψεις τους να φέρουν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Φυλής από θέση ηγέτη σε θέση επαίτη με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μισό αιώνα χωματερής , με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας να είμαστε αυτοί που όχι μόνο θα πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα τα απορρίμματα και τα κάθε είδους τοξικά απόβλητα δίπλα στα σπίτια μας αλλά και να στερούμαστε βασικές υπηρεσίες και αγαθά τα οποία σε άλλους Δήμους θεωρούνται αυτονόητα.

Ένας Δήμος στον οποίο θα έπρεπε λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν περάσει από τα ταμεία του οι κάτοικοι του να περπατάνε σε “χρυσά” πεζοδρομία και να έχουν υποδομές και υπηρεσίες αξιοζήλευτες, σε αρκετές περιπτώσεις στερούνται και τα στοιχειώδη που υποχρεούται να τους προσφέρει ο Δήμος αλλά και η Πολιτεία.
Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος ενδεικτικά αναφέρω παρακάτω τα ποιο σημαντικά :
1) Ανύπαρκτη αστυνόμευση από δύο αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν μόνο χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων Αστυνομικών και του ενός οχήματος που έχει απομείνει να λειτουργεί σε κάθε ένα από αυτά, και οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με συμμορίες αδίστακτων κακοποιών οι οποίοι καθημερινά κλέβουν – καταστρέφουν – λεηλατούν – πυροβολούν – και δημιουργούν σε εμάς και τα παιδιά μας αίσθημα ανασφάλειας τρομοκρατίας και οργής η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
2)Ελλιπής και προβληματική συγκοινωνία με δρομολόγια που κόβονται η μειώνονται η καταργούνται τελείως μετά τις έξι το απόγευμα , χωρίς καμία προειδοποίηση , ταλαιπωρώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.
3)Μαθητές που ακόμα και σήμερα κάνουν μαθήματα μέσα σε κοντέινερς και σε σχολεία επικίνδυνα και ακατάλληλα.
4)Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αλλά και αρκετές πλατείες και παιδικές χαρές με ελάχιστο η πολλές φορές ανύπαρκτο φωτισμό.
5)Επικίνδυνοι δρόμοι με πολλές λακκούβες και ανοικτά φρεάτια λόγω κλοπών αλλά και χωρίς πεζοδρόμια και ράμπες για Α.Μ.Ε.Α.
6)Ελάχιστη έως μηδενική δενδροφύτευση σε πλατείες – πεζοδρόμια – κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους – σχολεία κ.ά.
7)Χώροι που επί σειρά ετών ήταν δεσμευμένοι να γίνουν πλατείες – πάρκα – κ.ά. κινδυνεύουν να χαθούν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν αποζημιωθεί και ζητούν πλέον δικαστικά την αποδέσμευση της περιουσίας τους.
8)Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που απομακρύνονται από την περιοχή μας αλλά και Δημοτικά Κτίρια στις Δημοτικές Κοινότητες που αδειάζουν από υπαλλήλους , μηχανήματα και υπηρεσίες τη στιγμή μάλιστα που ενοικιάζονται άλλα τα οποία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.
9)Απλήρωτοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα εργαζόμενοι αλλά και προμηθευτές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν παρ΄ όλες τις προσπάθειες του προσωπικού το οποίο καλείται με ελάχιστα μέσα στη διάθεση του να τα βγάλει πέρα και να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του Δήμου μας. 
10)Υπηρεσίες καθαριότητας οι οποίες προλαβαίνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα με ελλείψεις πολλές φορές ακόμα και σε καύσιμα.
12)Μελέτες – Έργα – Προμήθειες – Παραλαβές και απευθείας αναθέσεις να “φωνάζουν” για το νόμιμο και το τυπικό, και εξ αιτίας αυτού πολλές φορές να καθυστερούν ή να μην παίρνουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσουν, ενώ άλλα που έχουν γίνει η βρίσκονται σε εξέλιξη να μην μπορούν να πληρωθούν μένοντας για μήνες η χρόνια απλήρωτα η στάσιμα. Φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από Φορείς , Συλλόγους αλλά και μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων του Δήμου μας ,αξίζουν πραγματικά πολλών συγχαρητηρίων αλλά δεν φτάνουν γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων.
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί τούτη την ώρα στο Δήμο μας και τα οποία δοκιμάζουν σε μεγάλο βαθμό την υπομονή των κατοίκων οι οποίοι βλέπουν μέρα με τη μέρα τον τόπο τους να υποβαθμίζεται και τη ζωή τους να γίνεται ακόμα ποιο δύσκολη. Ευθύνη για την υποβάθμιση του τόπου μας δεν έχουν μόνο οι Βουλευτές αλλά και οι επί σειρά ετών Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις τους στις επιτροπές και τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να έχουν ως μόνο στόχο και σκοπό την αναβάθμιση του τόπου και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Ηυπομονή όλων έχει εξαντληθεί και απαιτούν από όλους και ιδιαίτερα από την Δημοτική Αρχή η οποία έχει και την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου αλλά και από την αντιπολίτευση πράξεις και όχι λόγια. Εάν τώρα δεν συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι οι εποχές των υποσχέσεων και των «θα» έχουν τελειώσει φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν την οργή και την αγανάκτηση όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν στο Δήμο μας να μην έχουν ήδη δημιουργηθεί Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Ιατρείο , Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο , Συμβουλευτικό Γραφείο Ενημέρωσης για την απασχόληση , και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και μην έχοντας σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα στοιχειώδη (στέγη , ένδυση ακόμα και φαγητό). Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει σύσσωμος ο Δήμος να απαιτήσει από την Πολιτεία ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι σε μια περιοχή που επί μισό αιώνα βιάζεται ,υπομένει και ανέχεται να ζει διπλά από μια τεραστία και ανεξέλεγκτη χωματερή πληρώνοντας βαρύ τίμημα , όλα τα παρακάτω:
1) Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. και εργασίες απορρύπανσης της χωματερής και της ευρύτερης περιοχής το συντομότερο δυνατό.
2) Αποτελεσματική Αστυνόμευση με επαρκή στελέχωση και των δυο Αστυνομικών Τμημάτων ( Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων) προκειμένου να αντιμετωπίσουν παραβατικές ομάδες οι οποίες κλέβουν – εκβιάζουν – καταστρέφουν – πυροβολούν – πουλούν ναρκωτικά και όπλα σε παραπήγματα που κατασκευάζονται εν μια νυκτί ακόμα και σε ιδιοκτησίες άλλων.
3) Άμεση επισκευή όλων των σχολικών συγκροτημάτων αφού πρώτα ελεγχθούν για την στατικότατα τους και ανέγερση σχολικών μονάδων όπου είναι απαραίτητες.
4) Δωρεάν κάρτα υγείας εφ΄ όρου ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου Φυλής με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Ιατρεία και Νοσοκομεία της χώρας και μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις.
5) Απαλλαγή όλων των ακινήτων του Δήμου μας από το «χαράτσι» της Δ.Ε.Η.
6) Απαλλοτρίωση όλων των εκτάσεων στην περιοχή της Λίμνης και δημιουργία πάρκου πρασίνου – ποδηλατοδρόμου και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
7) Μόνιμη – Σταθερή – και Ευέλικτη Αστική Συγκοινωνία που θα υπηρετεί στο ακέραιο και χωρίς καθυστερήσεις τις ανάγκες όλων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας.
8) Κάρτα Δωρεάν Επιβίβασης για όλα τα μέσα συγκοινωνίας εντός του Νομού Αττικής για όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου μας.
9) Ρύθμιση όλων των οφειλών του Δήμου με χαμηλότοκο δάνειο και ανάληψη εξόφλησης από την Πολιτεία προς όλους όσους χρωστάει ο Δήμος μας (Προμηθευτές – Απαλλοτριώσεις Ακινήτων – Εργολάβους κ.ά.) προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του (πληρωμή εργαζομένων – λειτουργικές δαπάνες και πολλά άλλα.)
Ο Δήμος από τη μεριά του πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα παρακάτω:
1)Ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων – κοινωνικών ιατρείων – κοινωνικών φροντιστηρίων – κοινωνικών φαρμακειών και συμβουλευτικό γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση , και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες για τους άνεργους τους χαμηλόμισθους , τους χαμηλοσυνταξιούχους , τους πολύτεκνους , αλλά και όλους τους οικονομικά ασθενέστερους.
2) Καταγραφή από την πολεοδομία του Δήμου μας και στη συνέχεια άμεση κατεδάφιση όλων των παραγκών και των παράνομων παραπηγμάτων με τη συνδρομή της Αστυνομίας και την επιβολή των ανάλογων προστίμων.
3) Συνεχείς περιπολίες ιδιαιτέρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιβολή προστίμων σε όλους όσους εναποθέτουν όπου μπορούν άχρηστα οικοδομικά υλικά κ.ά. 
4) Διαφάνεια παντού ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα χρήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος μας και βοήθεια σε όλους όσους την χρειάζονται μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες του οι οποίες θα πρέπει να είναι πραγματικά στην διάθεση όλων των κατοίκων και ειδικότερα αυτών των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης.
5) Δενδροφύτευσεις σε όλα τα σχολεία , τις πλατείες , τα πάρκα , τις παιδικές χαρές και σε όσα πεζοδρόμια επιτρέπει ο νόμος.
6) Καθαριότητα σε όλους τους κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους , τα πεζοδρόμια , τις πλατείες ,τα πάρκα , τις παιδικές χαρές ακόμα και στα ποιο απομακρυσμένα σημεία και δρόμους του δήμου μας.
7) Άμεση επισκευή του οδοστρώματος και κλείσιμο όλων των λακκουβών που υπάρχουν καθώς και των φρεατίων τα οποία έχουν κλαπεί.
8) Φωτισμός σε όσα σημεία χρειάζεται (πλατείες- δρόμους κ.ά.)
9) Μεταφορά από ενοικιαζόμενους χώρους όπου στεγάζονται τώρα υπηρεσίες όπως Κ.Ε.Π.- Πνευματικά κέντρα κ.α στα δημοτικά κτίρια που ήδη υπάρχουν και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.
10) Να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να δώσει οριστική λύση στα θέματα : Χωματερής, αστυνόμευσης – συγκοινωνίας – πληρωμής εργαζομένων και προμηθευτών κ.ά. καθώς και την άμεση απόδοση των όλων των χρημάτων που κράτος και φορείς οφείλουν στο Δήμο μας. 
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
Πηγή : http://fylarhos.blogspot.gr/