Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας στο Ζεφύρι ζητάει ο Γιάννης Μαυροειδάκος.

30/03/2011

Την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας ζητάει, με επιστολή του προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ στο Ζεφύρι, Γιάννης Μαυροειδάκος.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής: 
Με αφορμή την σύγκληση του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής μας κοινότητας θέλω να σας ενημερώσω για διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Θέλω να ξεκινήσω από τα δυο σημαντικότερα και δεν είναι άλλα από την ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ της περιοχής, και τον Χ.Υ.Τ.Α. που είναι δίπλα μας πάνω από μισό αιώνα.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο μετά και τα επεισόδια του Ιανουαρίου να υπάρχουν σχεδόν κάθε απόγευμα πυροβολισμοί και φασαρίες οι οποίες κρατάνε για αρκετό χρονικό διάστημα αλλά η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και της αστυνομίας να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές και μεγάλες ζημιές σε κτίρια όπως το Κ.Α.Π.Η, σχολεία, παιδικές χαρές, στάσεις λεωφορείων, πινακίδες καταστημάτων, φωτιστικά σώματα  κ.α.. Σχετικά με τον Χ.Υ.Τ.Α. που εδώ και δεκαετίες αναπνέουμε θα ήθελα να σας πω ότι καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες όπως γίνετε από άλλες δημοτικές αρχές σε άλλους δήμους που πρόκειται να δημιουργηθούν. Δυστυχώς επί δεκαετίες, αλλά και σήμερα ακόμα, με πρόσχημα τα  "λεφτά της χωματερής" συνεχίζουμε να ζούμε μαζί με τόνους αποβλήτων και σκουπιδιών. Λες και οι υπόλοιποι δήμοι της Ελλάδας που δεν έχουν Χ.Υ.Τ.Α. έχουν οικονομικά προβλήματα. Το εάν ένας δήμος έχει η δεν έχει οικονομικό πρόβλημα είναι καθαρά θέμα διαχείρισης χρημάτων από τις εκάστοτε διοικήσεις. Άλλωστε μετά από μισό αιώνα χωματερής ο δήμος μας έχει απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι υπάρχει σε πολλούς συνδημότες μας έντονη η αγωνία σχετικά με τα οικόπεδα που ο δήμος μας έχει κατά καιρούς δεσμεύσει η έχει ήδη κάνει πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.α., και δεν έχει αποπληρώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και να γίνουν πολυκατοικίες. Σας ζητώ να με ενημερώσετε έγγραφος ποιοι είναι οι κοινόχρηστοι χώροι της δημοτικής μας κοινότητας και ποιοι από αυτούς είναι μέχρι σήμερα απλήρωτοι και επομένως επίφοβοι να αλλάξουν χρήση. Τελειώνοντας  θέλω να σας επισημάνω μερικά ακόμα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών μας, και τα οποία θα πρέπει να φροντίσετε να γίνουν η να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό:
1)Θα πρέπει το καινούργιο μηχάνημα που έχει η δημοτική μας κοινότητα να περνάει και να σκουπίζει από όλους τους δρόμους του δήμου μας.
2)Να φυτευτούν άμεσα όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, σχολεία. πάρκα, παιδικές χαρές, μεγάλα πεζοδρόμια, κ.α. )
3)Να επισκευαστούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές στις παιδικές χαρές και τα πάρκα προτού γίνουν επικίνδυνες για τα παιδιά μας.
4)Να κλείσουν όλες οι λακκούβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα και να φτιαχτούν
εκ νέου με άσφαλτο όσοι δρόμοι είναι αδύνατο να επιδιορθωθούν.
5)Να μπουν όπου χρειάζεται επιπλέον φωτιστικά σώματα και προβολείς.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Πηγή : http://fylarhos.blogspot.gr/